İtalyan Yemekleri / Italian Food

       Kilo almak için sebep mi arıyorsunuz, alın size sebep; ‘makarna’ ve ‘pizza’. Tüm dünyaya adını duyurmuş olan 2 en önemli yemek. İtalyan mutfağı çok geniş bir mutfak yelpazesine sahipmiş gibi gözüksede, tamamıyla ‘makarna’ ve ‘makarnanın içine ne koyabiliriz’ den oluşmaktadır. Tamam kabul ediyorum gerçekten lezzetli makarnaları var ama bazen insana bunu neden makarnanın içine koydunuz dedirtmiyor değil. Ya da bunun içine de mi makarna koydunuz :D (çorbanın içinde çorbadan çok makarna olması gibi)
      Türk mutfak kültüründe büyümüş biri olarak makarnayı ‘öğrenci yemeği’ olarak görürdüm, ta ki bugüne kadar. Bu son 5 ay içinde bir insan nasıl her gün makarna yiyebilir öğrenmiş oldum. Çünkü gerçekten makarnayı nasıl lezzetli soslarla pişireceklerini biliyorlar. AMA!! Her gün karbonhidrat ağırlıklı beslenirseniz ne olur ? Kilo alırsınız!! Benim gibi. Şu günlerde hem makarna yiyip hem nasıl kilo verebilirim sorusu üzerinde çalışıyorum. ( Bulursam sizinlede paylaşacağım :))
         İtalya da günlerim en lezzetli makarna ve pizzaları yiyip, nasıl kilo veririmi düşünmekle geçiyor. Umarım depresyon kapımı çalmadan önce bulabilirim :/
          Hoşçakalın!!



Italian Food

       Are you looking for a reason to get weight? That’s ‘pasta’ and ‘pizza’. The most important two dishes that the whole world knows. Although Italian cuisine seems to have wide range, it consists entirely with ‘pasta’ and ‘what we can put into pasta’. Okey I admit, they have really delicious pasta but sometimes it makes you say why put these ingredients in pasta? or why put pasta in it? :D (For example the soup has more pasta in it)
       I grew up in another culture and in Turkish cuisine pasta for me was a student meal. In this last 5 months, I learned how to eat pasta everyday. Because Italians really know how to cook it with delicious sauce. BUT!! If you eat more carbohydrates everyday, what will happen? You'll get weight!! Like me. I’m working on this issue now: how can I eat pasta and lose weight at the same time. (If I find an answer, I’ll let you know :) )
       Yes, I've been spending my days in Italy eating the most delicious pastas and pizzas, and thinking of how to lose weight I really hope I'll manage it before depression knocks on my door :/
        Goodbye!!
Seda Orhan
Trento, Italy